blog | workshops | shop

Uiltjes van vilt (met patroon)

Uiltje maken

Ik wilde ooit een uiltje maken van vilt, om als tashanger te gebruiken. Van het één kwam het ander en er volgden nog vele uiltjes en heel veel blogjes over de uiltjes! Om het allemaal weer wat overzichtelijker te maken heb ik hier alles verzameld. Scroll naar beneden voor de link om het patroon of een materiaalpakket te kopen. Wees gewaarschuwd voor heel veel foto’s van uiltjes! 😁

Na mijn vilten beestjesslinger wilde ik een ander soort uiltje maken, meer als een soort medallion. Die je dan aan een lintje zou kunnen vastmaken en aan je tas of sleutelbos hangen. Dit werd ‘m uiteindelijk. Hij is gemaakt van wolvilt en deels van sprookjesvilt.

uiltje van sprookjesvilt door studio paars closeup
het allereerste uiltje

En ik was er zo tevreden over dat ik er al snel veel meer ging maken…

Persoonlijk vind ik de uiltjes in naturel kleuren het leukst, maar er zijn ook mensen geweest die ze juist in hele felle kleuren hebben gemaakt en daar juist heel blij mee zijn. Dat is juist ook zo leuk aan zo’n patroon: dat iedereen er zijn eigen draai aan kan geven en creativiteit in kan stoppen.

Babyshower

Tijdens een superleuke workshop of babyshower kan je samen (bijvoorbeeld) een mobile maken zoals deze. Ook hier dook het uiltje weer op:

mobile van vilten sprookjes figuurtjes door studio paars
samen met andere viltfiguurtjes in een mobile
Kinderfeestje

En ook voor een kinderfeestje bleek het uiltjespatroon geschikt. Deze leukerds zijn allemaal gemaakt tijdens een feestje door een groep meiden van 10-11 jaar:

resultaat van een kinderfeestje uiltje maken door studio paars
Patroon

Mijn patroon is ook te koop. Voor maar €2,50 koop je al een pdf om zelf uit te printen. Je vindt het patroon van het uiltje van vilt hier in mijn shop.

Zoek je een complete kit met alles wat je nodig hebt om het naturel/bruine uiltje zelf te maken, bestel dan hier het materiaalpakket voor het uiltje van vilt.

patroon om zelf een uiltje te maken door studio paars
materiaalpakket om zelf een uiltje te maken door studio paars

Galerij van uiltjes gemaakt door klanten

Onderstaande uiltjes zijn allemaal gemaakt door anderen met gebruik van mijn patroon. De laatste foto’s zijn gemaakt door een groep meisjes van 10/11 jaar.

[foogallery id=”3862″]

meer Studio Paars:
workshopsblogshopinstagramfacebook

Laat me weten wat je ervan vindt:

8 gedachten over “Uiltjes van vilt (met patroon)”