telefoonhoesje haken

DIY: haak een Granny Square telefoonhoesje

Share
telefoonhoesje haken

Eén van de workshops die ik aanbied voor mijn eigen bedrijf is een workshop “Granny Square haken”. Dus om mijn eigen vaardigheden weer eens op te halen, en ook om een voorbeeldje bij de hand te hebben, haakte ik dit telefoonhoesje. Hij was super makkelijk te maken: er is maar één enkele Granny Square voor nodig! Hier is de tutorial:

Dus je hebt je eerste Granny Square gehaakt, maar wat doe je er nu mee? Een pannelap is één optie natuurlijk, maar je kan er ook heel gemakkelijk een telefoonhoesje van maken.

Stap 1: haak een Granny Square in de kleurtjes die je wilt. Stop met haken als het vierkant nog nét te klein is om om je telefoon heen te wikkelen (bij mij was dat na 9 toeren).

Stap 2: vouw het vierkant dubbel en haak hem dicht vanaf één van de dubbelgevouwen hoeken. Haak steeds 3 vasten in de opening tussen de segmentjes (let op dat je door beide lagen heen haakt) en dan 2 lossen. Wanneer je bij de hoek komt haak je 6 vasten (geen extra lossen voor de hoek). Daarna weer verder met steeds 3 vasten en 2 lossen, totdat je boven aan de zijkant in de laatste opening 3 vasten hebt gehaakt.

Stap 3: hecht je draden af en pas hem om je telefoon. Als het nog iets te strak zit kan je het hoesje wat in vorm trekken; eventueel eerst nat maken en na het in vorm trekken goed laten drogen.

telefoonhoesje haken
telefoonhoesje haken
telefoonhoesje haken
[ telefoonhoesje haken ]

Gebruik de knoppen hieronder om meer posts over dat onderwerp te bekijken:

Leuk als je reageert op dit bericht

2 gedachten over “DIY: haak een Granny Square telefoonhoesje”