blog | workshops | shop

Naaien – misbaksels & experimenten

Share
Naaien

Mijn naaimachine gebruik ik eigenlijk veel te weinig; jammer, want ik heb altijd allerlei plannen voor wat ik allemaal nog wil naaien. Vooral kleding, maar ook quilts, tassen enz. En als ik dan iets naai, wil het niet altijd even goed uitpakken. Of ik ben er op dat moment wel tevreden mee, maar later ga ik dat toch anders zien. Hier verzamel ik deze.

2009

Bij Miss Little kocht ik een patroon om zelf een patchwork luiertas te maken. Ik ging ermee aan de slag, en kwam een heel eind, maar of het nou kwam door de gierende zwangerschapshormonen, of door de beschrijving die niet helemaal duidelijk was, het lukte me niet om hem in elkaar te zetten. Uiteindelijk heb ik zwaar gefrustreerd mijn moeder ingeschakeld… en die maakte hem moeiteloos voor me af. Niet helemaal zoals het voorbeeld, maar het is toch een hele leuke tas geworden waar ik veel complimentjes over heb gekregen. En die ook heel veel is gebruikt!

baby luiertas naaien door studio paars
patchwork verschoningstas naaien door studio paars
babytas voor luiers en verschonen  gemaakt door studio paars
patchwork luiertas genaaid door studio paars naar een patroon van miss little
2008

Ik wilde een soort projecttasje maken voor het breiprojectje waar ik mee bezig was, maar schatte de maten compleet verkeerd in. De tas werd dus echt enorm! Nu is ‘ie gebombardeerd tot “De Breitas”; ik bewaar er al mijn breinaalden in, plus boeken, restjes wol enz.

De buitenkant is van een linnen print die ik al jaren had liggen, en waar ik al meer van maakte. De binnenkant is van een oud gordijn 🙂 Toen wij in ons huis kwamen wonen hing dit gordijn er, en was vreselijk vies. Ik knipte er een stuk van af en waste het – en het bleek echt supermooie stof te zijn! Door al het vuil was dat eerder niet te zien. Het is heel dik, met glanzende ingeweven patronen. Niet mijn smaak normaal gesproken, maar als voering vond ik het erg leuk.

Voor de schouderbanden kon ik nergens vinden wat ik zocht, tot ik bij de Action pakjes met riemen zag liggen in precies de kleur en dikte die ik wilde. Gespen eraf gehaald en voila, schouderbanden!

breitas naaien door studio paars
de binnenkant van de breitas genaaid door studio paars
detailvan schouderband van de breitas genaaid door studio paars
detail van breitas naaien door studio paars

Kijk hier voor meer naaiverhalen en hier voor mijn misbaksels.

meer Studio Paars:
workshopsblogshopinstagramfacebook

Laat me weten wat je ervan vindt:

Een gedachte over “Naaien – misbaksels & experimenten”