lapjesdeken

Langste WIP ooit – nu eindelijk af!

Share

3 jaar geleden *slik* startte dit projectje. Het werd mijn eerste patchwork quilt ooit en natuurlijk begon ik niet klein maar moest het gelijk een deken worden, en natuurlijk volgde ik geen patroon maar verzon zelf iets. (als je het hele langdurige proces wilt bekijken, klik hier)

Mijn laatste post erover was bijna 1 1/2 jaar geleden: ik merkte dat ik ergens iets verkeerd had berekend en nu was mijn mooie quilt een raar lang smal ding geworden. Ik vroeg om hulp met het repareren, maar ook al kreeg ik wat tips, het hele zaakje belandde toch ergens in een stoffig hoekje.

Tot laatst. Opeens besloot ik  dat ik het af ging maken, ook al was het ‘verkeerd’. Omdat ik er dol op was terwijl ik eraan bezig was, omdat ik het al aan Grote Broer had beloofd, en ook simpelweg omdat ik er al zoveel tijd in had gestoken. Ik besloot gewoon dat dit NIET als UFO zou gaan eindigen.

Dus hier is ‘ie dan. Er is veel dat er niet perfect aan is: naast de overduidelijke vergissingen met de afmetingen was ik ook zo stom om hem in de droger te stoppen toen ‘ie klaar was. Ondanks dat ik alle stofjes en ook de vulling van tevoren had gewassen en (machine) gedroogd, kromp het toch. De vulling is 100% katoen dus ik denk dat dat de reden is. Ik zal hem nooit meer in de droger stoppen en hopen dat ‘ie zijn vorm weer een beetje terug krijgt.

Maar ik ben er dol op. Het is echt een super-jongensachtige quilt geworden, en ook het patroon (of het gebrek aan patroon) is precies geworden zoals ik het in gedachten had.

Maar het belangrijkste: Grote Broer is er gek op. Hij slaapt er elke nacht onder, ook al is het nu toch echt zomer geworden, en op zaterdag- of zondagochtend, wanneer beide Broertjes bij ons in bed klimmen, neemt hij ‘m mee om er lekker onder te kruipen.

* Ik hoop dat je er nog vele jaren plezier van zal hebben, mijn lieve grote kleine jongen *

patchwork blanket 2013 may 1

patchwork blanket 2013 may 1

patchwork blanket 2013 may 1

patchwork blanket 2013 may 1lapjesdeken

Leuk als je reageert op dit bericht

Een gedachte over “Langste WIP ooit – nu eindelijk af!”