lapjesdeken lappendeken

WIP Woensdag – Kleine Broer’s lapjesdeken

Share

(EDIT: kijk hier voor het eindresultaat!)

Ik deed er slechts 3 jaar over, maar ik maakte voor Grote Broer een patchwork quilt deken. Natuurlijk moest Kleine Broer en ook één hebben, dus ben ik al een tijdje stofjes voor hem aan het verzamelen.

LB patchwork blanket WIP

Ik koos voor een vierkantjes patroon. De vierkantjes zijn 15 cm en ik moet er 160 hebben voor een eenpersoonsdeken. Mijn snijmat gaf de geest (en mijn snijmes deed het ook al niet goed) dus moest ik ze allemaal met de hand knippen. Ik had al last van mijn pols en dit hielp niet echt, maar na een aantal weken van elke avond een paar stofjes knippen heb ik ze nu allemaal klaar! Op naar het naaien 😀

LB patchwork blanket WIP

Toen ik Kleine Broer vroeg welke kleur (of kleuren) hij wilde was hij heel duidelijk: “ROZE!”. Nou vind ik het prima dat roze zijn lievelingskleur is (hij is het enige jongetje op school dat trots met zijn Dora rugzak de klas in gaat) maar ik hoorde van een paar moeders dat hun jongens ook dol waren op roze, totdat ze plotseling besloten dat roze voor meisjes is en meisjes stom zijn, oftewel: nu HATEN ze roze. En met mijn quilt-maak-snelheid zou Kleine Broer al uit zijn “roze fase” zijn voordat ik de quilt zelfs maar af heb.
Dus besloot ik om de zijne groen te maken (net als een aantal van zijn baby spulletjes) met wat roze accenten.
En tot nu toe vindt hij hem prachtig! Ik vroeg hem wat hij het mooiste stofje vond en zijn antwoord was: allemaal 🙂

LB patchwork blanket WIP
lapjesdeken

Leuk als je reageert op dit bericht

2 gedachten over “WIP Woensdag – Kleine Broer’s lapjesdeken”