blog | workshops | shop

Haken – misbaksels & experimenten

Haken

Haken is het niet helemaal voor mij. Iets met de beweging die je met je pols maakt denk ik, ik weet het niet precies. Terwijl ik wel vind dat je meer vrijheid hebt in wat je maakt dan met breien; daar moet je je aan je patroon houden, met haken zie je direct wat je doet en kan je dat aanpassen. Maar goed, maakt ook niet uit. Soms ga ik toch weer aan de haak, met wisselend succes (en enthousiasme). En waarvan hier verslag.

2013

Uit het boek Granny squares haken begon ik aan het patroon voor een deken. Je raadt het vast al, een deken is het nooit geworden. Het bleef bij deze vier vierkantjes. Wel een leuk patroon maar ik vond het veel te veel gedoe, elke keer een vierkantje haken en dan aan elkaar zetten.

vier gehaakte granny squares door studio paars
2010

Aangestoken door de Granny Stripe-hype had ik ook een sjaal gebreid. Van katoen, en niet heel groot want ik had nog wat garen liggen… Dat zou ik nu toch anders aanpakken. Hij zag er wel leuk uit hoor:

haken: granny stripe sjaal door studio paars
closeup van gehaakte granny stripe sjaal door studio paars

En vervolgens aan de Grannies. De Granny Squares lukten wel aardig, hier kreeg ik ook echt lol in. Toen de Granny Stripe geprobeerd; die had wat meer oefening nodig maar ook deze lukte best goed. Tot zover de oefeningetjes.

gehaakte granny squares in felle kleuren door studio paars
gehaakte granny stripes door studio paars

Toen geprobeerd een amigurumi te maken. Dit moest dus een bal worden, maar het bleef na meerdere pogingen toch steeds een ei worden. Hierna nooit meer geprobeerd…

mislukte amigurumi's door studio paars
een gehaakt ei door studio paars

Het begin… Ooit op de basisschool had ik wel eens leren haken maar dat was helemaal weggezakt. Dus met behulp van wat boekjes en internet mezelf opnieuw leren haken. Ik begon met deze bloemetjes:

gehaakte bloem op boek over haken door studio paars
gehaakte bloemen op boek over haken door studio paars

Kijk hier voor meer haakverhalen en hier voor mijn misbaksels.

Laat me weten wat je ervan vindt: