embroidered felt stones

Geborduurde gevilte stenen

Share

Ik ben GEK op lil fish studio! Lisa Jordan is een geweldige ‘textile artist’ en alles wat ze maakt is zichtbaar geïnspireerd door de natuur en ongelofelijk mooi. Als je haar niet kent moet je echt even een kijkje nemen op haar blog.
Ze maakt hele mooie gedetailleerde geborduurde gevilte stenen en ze maakte zelfs een tutorial voor het vilt-gedeelte. Haar tutorial volgend (min of meer) probeerde ik ook een paar stenen te vilten.
Het bleek een stuk moeilijker dan ik had gedacht: bij één van de stenen wilde de wol niet aan elkaar blijven plakken en heb ik het na het drogen geprobeerd aan elkaar te stikken. Dat was geen succes (zie foto’s).

De andere verviltte wel goed, en toen ‘ie klaar was lag ‘ie daar een beetje mooi maar saai zacht grijs te wezen. Dus gisteravond probeerde ik ‘m te borduren. Ook dit was lastiger dan ik had verwacht: omdat de laag vilt nogal onregelmatig is wilde mijn steken gewoon niet daarheen waar ik ze wilde hebben. Maar ik ben blij met het resultaat: verre van perfect maar toch is het een mooi zacht en wollig dingetje.
En helemaal leuk: toen Grote Broer ‘m zag liggen pakte hij ‘m op en zei: “Is dit een steen? Het IS een steen! Mag ik ‘m hebben?”. Ik legde uit dat dit mijn eerste probeersel was en dat ik er nog van wilde leren. Dus nu heeft ‘ie er één voor zichzelf besteld. Een blauwe. Het mooiste compliment 🙂

geborduurde stenen

Embroidered felted stones #1 & #2

leer ook borduren tijdens een workshop!
workshop vrij bordurenandere creatieve workshops
meer Studio Paars:
workshopsblogshopinstagramfacebook
geborduurde stenen

Leuk als je reageert op dit bericht