blog | workshops | shop

Geborduurde stenen van vilt

Ik volg al jaren Lisa Jordan van lil fish studios. Ze maakt bijzondere dingen van onder andere wol en vilt, en alles is zichtbaar geïnspireerd door de natuur en ongelofelijk mooi. Als je haar niet kent moet je echt even een kijkje nemen op haar blog of Instgram.

Eén van de dingen die ze veel heeft gemaakt zijn geborduurde gevilte stenen. Neem even de tijd om deze link te volgen, want het is echt heel bijzonder. Ook maakte ze een tutorial voor het vilt-gedeelte. Haar tutorial volgend (min of meer) probeerde ik ook een paar stenen te vilten.

Dit zijn dus geen bolletjes vilt die eruit zien als een steen, maar echt een steen met een laagje wol eromheen gevilt. Dit bleek een stuk moeilijker dan ik had gedacht: bij één van de stenen wilde de wol niet aan elkaar blijven plakken en heb ik het na het drogen geprobeerd aan elkaar te stikken. Dat was geen succes (zie foto’s).

De andere vervilte wel goed gelukkig, dus gisteravond probeerde ik ‘m te borduren. Ook dit was lastiger dan ik had verwacht: omdat de laag vilt nogal onregelmatig is wilde mijn steken gewoon niet daarheen waar ik ze wilde hebben. Toch ben ik blij dat ik het heb geprobeerd, het was echt weer eens iets heel anders dan ik normaal maak. Ooit ga ik hier graag verder mee experimenteren.

geborduurde vervilte stenen door studio paars
geborduurde steen
frankensteen door studio paars
frankensteen

Kijk hier voor meer over vilten en hier voor meer over borduren.

meer Studio Paars:
workshopsblogshopinstagramfacebook

Laat me weten wat je ervan vindt: