blog | workshops | shop

Workshop vilt.

Workshop vilt: Vilt is enorm veelzijdig: we kennen het allemaal als materiaal om als kind mee te knutselen. Het rafelt niet en je kan het makkelijk lijmen dus is het ideaal. Maar het heeft nog veel meer mogelijkheden: verwerk het dikkere vilt tot een tas of lampenkap, gebruik het om op te borduren of te naaldvilten, en dan zijn er natuurlijk de bekende knutselpakketjes.Tijdens deze workshop bekijken (en voelen) we de verschillende soorten en kwaliteiten vilt, bespreken welke het meest geschikt is voor welk project, en we gaan aan de slag met naald en draad. Ook gaan we uitgebreid in op de pakketjes en patronen die te koop zijn en bespreken we hoe je het beste te werk kan gaan. Heb je al een patroon of project op het oog kan je deze natuurlijk meenemen naar de workshop.

Techniek: Je gaat aan de slag met voornamelijk vilt, naald en draad. Ervaring is niet nodig; deze workshop is er juist om kennis te maken met het materiaal en de techniek.

Materiaal: We bekijken en bespreken verschillende soorten vilt en garen.

Locatie: Ik reis voor mijn workshops door de hele provincie Zuid-Holland; daarbuiten kunnen er eventueel extra reiskosten bijkomen. Dit is altijd in overleg en dit bespreken we van tevoren.  Ik beschik niet over een eigen workshopruimte; dit betekent dat de workshops worden gehouden bij jou thuis, op kantoor of clubgebouw enz. Of op een door mij verzorgde locatie: ik ga dan op zoek naar een goede plek voor de workshop, zo dicht mogelijk in jouw buurt. Aan zo’n workshopruimte zijn wel extra kosten verbonden en deze verschillen van locatie tot locatie. Ook hiervoor geldt dus dat we dit van tevoren overleggen en hier afspraken over maken.

Beschikbaarheid: In principe kan een workshop op ieder tijdstip plaatsvinden: overdag, ’s avonds of in het weekend. Neem vooral voor de doordeweekse dagen tijdig contact met me op zodat ik het goed kan inplannen.

Kosten: Bij deelname van 5 tot 8 personen bedragen de kosten €20,- per persoon inclusief alle materialen. Bij een ander aantal is de prijs in overleg.

Neem ook contact op als je alleen een vrijblijvende offerte wilt, of andere algemene informatie. Ik beantwoord alles zo snel mogelijk.

Hieronder zie je wat voorbeelden, door mij gemaakt, van wat je zoal kan doen met de technieken die je leert tijdens deze workshop. Neem voor nog meer inspiratie een kijkje op mijn “Vilt” bord op Pinterest. of bekijk alle “Vilt” posts op mijn blog.

workshop vilt