blog | workshops | shop

workshop-kabouter-van-vilt-studio-paars

Workshop kabouter van vilt

Gnoom, kabouter, tomte; hoe je hem ook noemt, deze wollige kereltjes zijn superleuk (en makkelijk) om te maken. Tijdens de workshop “kabouter van vilt” maak je er zelf één helemaal naar jouw smaak door het kiezen van de kleuren van de wol en het vilt, en het aanpassen van de vorm. Je kan er ook een kerstkabouter of zelfs een Sinterklaas van maken! Hij staat eigenlijk overal leuk: in de woon- of kinderkamer, op een seizoenstafel of zelfs op een droog plekje in de tuin

Wat ga je doen

Je maakt een keuze uit al het materiaal dat ik heb meegenomen: verschillende kleuren dik vilt, wolkrullen en viltwol. Vervolgens knip je het vilt op maat en naai je het met de hand in elkaar. Geen zorgen: ook als je nog nooit hebt genaaid zorg ik dat het je lukt. Na het vastnaaien van de “haren” (wolkrullen) en de neus is je kabouter in principe af. Eventueel kun je al laatste nog wat extra wol aanbrengen met een viltnaald; dat is een lange scherpe naald met weerhaakjes waarmee je de wol letterlijk in het vilt vastprikt.

Voor wie is deze workshop

Eigenlijk voor iedereen! Als ervaren naaister is het leuk om te doen, maar geen ervaring is ook geen probleem. Oudere kinderen kunnen dit prima zelf doen, en zelfs jonge kinderen kunnen deze workshop doen zolang ze maar wat extra begeleiding krijgen van een volwassene. Alleen het werken met de viltnaald is af te raden voor kinderen.

Wanneer

Als er data voor workshops bekend zijn kun je die vinden in de Agenda. Kun je daar niet vinden wat je zoekt, geef dan je interesse door via onderstaand formulier, en ik hou je op de hoogte van nieuwe workshops. Ook als je een workshop wilt boeken voor een groep, zoals bijvoorbeeld voor een vrijgezellenfeest of personeelsuitje, of voor op een markt of beurs, neem dan contact op via onderstaand formulier.

Waar

Ik beschik helaas (nog) niet over een eigen atelier. Op dit moment zijn er twee ruimtes waar ik workshops kan geven: in Leidschendam en in Zoetermeer. (*Heb je nog een tip voor een leuke locatie? Laat het me weten!)
Als je een plek in gedachten heb kan ik voor je op zoek gaan naar een workshoplocatie in de buurt. Maar als je een groepsworkshop boekt kan ik natuurlijk ook naar jou toe komen; bijvoorbeeld bij iemand thuis, op kantoor of vereniging. Binnen Zuid-Holland is dat bij de prijs inbegrepen; daarbuiten komen er eventueel extra reiskosten bij.

Kosten

De workshop “Kabouter van vilt” kost  €25,- per persoon. Dit is inclusief al het materiaal en koffie / thee en wat lekkers. Ook voor groepen van 5 tot 8 personen geldt dit tarief; anders in overleg.

gnomes-van-wol-studio-paars

kerstkabouter-maken-studio-paars
Volg de link van de foto voor meer over deze kabouter.

kabouter-van-vilt-voorbeeld-studio-paars

tomte-zelf-maken-studio-paars
Volg de link van de foto voor meer over deze kabouter.
kerstkabouter-en-sinterklaas-vilt-studio-paars-
Volg de link van de foto voor meer over deze kabouter.

workshop-kabouter-van-vilt-voorbeeld-studio-paars

workshop-sinterklaas-studio-paars
Volg de link van de foto voor meer over deze kabouter.

 

[wcp_contactform id=”wcpform_1″]