blog | workshops | shop

Workshop haken.

Workshop haken: Haken is echt overal! Het lijkt wel of iedereen de leukste dingen aan het haken is: van knuffels en sleutelhangers tot tassen, kussens en zelfs dekens. Wil je dit ook graag zelf kunnen? Doe dan de basisworkshop haken. Je begint bij de basis: hoe hou je die haaknaald eigenlijk vast, wat zijn de verschillende steken, hoe lees je een patroon en al die afkortingen? Wat voor soorten garen zijn er en welke zijn het meest geschikt om mee te haken? We gaan oefenen en proberen in de beschikbare tijd een simpel project af te ronden (bijvoorbeeld een pannenlap of vaatdoekje). Na afloop beschik je over voldoende kennis om zelf aan een project te beginnen. Als je al weet wat je wilt gaan maken kan je natuurlijk ook zelf al je garen en patroon meebrengen naar de workshop.

Techniek: Je gaat aan de slag met garen en haaknaalden. Ervaring is niet nodig; iedereen kan leren haken. Motorisch kan het wel zwaar zijn voor je polsen, vooral in het begin als de beweging nog nieuw is. Met een beetje oefening kan je al snel kleine projectjes afronden, wat veel voldoening geeft. Met grote projecten zoals dekens kan je beter wachten tot je wat meer ervaring hebt opgebouwd.

Materiaal: We bekijken en bespreken verschillende soorten garens, de haaknaalden en gaan daarmee aan de slag.

Locatie: Ik reis voor mijn workshops door de hele provincie Zuid-Holland; daarbuiten kunnen er eventueel extra reiskosten bijkomen. Dit is altijd in overleg en dit bespreken we van tevoren.  Ik beschik niet over een eigen workshopruimte; dit betekent dat de workshops worden gehouden bij jou thuis, op kantoor of clubgebouw enz. Of op een door mij verzorgde locatie: ik ga dan op zoek naar een goede plek voor de workshop, zo dicht mogelijk in jouw buurt. Aan zo’n workshopruimte zijn wel extra kosten verbonden en deze verschillen van locatie tot locatie. Ook hiervoor geldt dus dat we dit van tevoren overleggen en hier afspraken over maken.

Beschikbaarheid: In principe kan een workshop op ieder tijdstip plaatsvinden: overdag, ’s avonds of in het weekend. Neem vooral voor de doordeweekse dagen tijdig contact met me op zodat ik het goed kan inplannen.

Kosten: Bij deelname van 5 tot 8 personen bedragen de kosten €20,- per persoon inclusief alle materialen. Bij een ander aantal is de prijs in overleg.

Neem ook contact op als je alleen een vrijblijvende offerte wilt, of andere algemene informatie. Ik beantwoord alles zo snel mogelijk.

Hieronder zie je wat voorbeelden, door mij gemaakt, van wat je zoal kan doen met de technieken die je leert tijdens deze workshop. Neem voor nog meer inspiratie een kijkje op mijn “Haken” bord op Pinterest of bekijk alle “Haken” posts op mijn blog.

workshop haken