blog | workshops | shop

Workshop breien.

Workshop breien: Je ziet overal van die mooie gebreide kleding en accessoires. Wil je dit ook kunnen maken maar heb je nooit leren breien? Of heb je het wel ooit geleerd maar kan je geen wijs worden uit de patronen die je vindt? Doe dan de basisworkshop breien. Je begint bij de basis: recht breien en averecht, opzetten en afkanten, patronen lezen en zoeken. We behandelen een aantal verschillende steken en technieken zoals breien met rondbreinaalden, meerderen en minderen, proeflapjes maken en blocken. Ook bespreken we verschillende soorten naalden, andere gereedschappen en natuurlijk de enorme hoeveelheid verschillende soorten breigarens. Na afloop beschik je over voldoende kennis om zelf aan een écht project te beginnen. Als je al weet wat je wilt gaan maken kan je natuurlijk ook zelf al je breigaren en patroon meebrengen naar de workshop.

Techniek: Je gaat aan de slag met breigaren en breinaalden. Ervaring is niet nodig; iedereen kan leren breien maar vergis je niet in de tijd die het kost. Verwacht niet dat je in een middagje een trui gaat breien! Een beetje geduld is dus wel een vereiste (en twee handen). Maar als je eenmaal de techniek in de vingers hebt is het zelfs voor kinderen goed te doen om met dikkere naalden en garens bijvoorbeeld een sjaal te breien.

Materiaal: We bekijken en bespreken verschillende soorten breigarens (breiwol) en breinaalden en gaan daarmee aan de slag.

Locatie: Ik reis voor mijn workshops door de hele provincie Zuid-Holland; daarbuiten kunnen er eventueel extra reiskosten bijkomen. Dit is altijd in overleg en dit bespreken we van tevoren.  Ik beschik niet over een eigen workshopruimte; dit betekent dat de workshops worden gehouden bij jou thuis, op kantoor of clubgebouw enz. Of op een door mij verzorgde locatie: ik ga dan op zoek naar een goede plek voor de workshop, zo dicht mogelijk in jouw buurt. Aan zo’n workshopruimte zijn wel extra kosten verbonden en deze verschillen van locatie tot locatie. Ook hiervoor geldt dus dat we dit van tevoren overleggen en hier afspraken over maken.

Beschikbaarheid: In principe kan een workshop op ieder tijdstip plaatsvinden: overdag, ‘s avonds of in het weekend. Neem vooral voor de doordeweekse dagen tijdig contact met me op zodat ik het goed kan inplannen.

Kosten: Bij deelname van 5 tot 8 personen bedragen de kosten €20,- per persoon inclusief alle materialen. Bij een ander aantal is de prijs in overleg.

Neem ook contact op als je alleen een vrijblijvende offerte wilt, of andere algemene informatie. Ik beantwoord alles zo snel mogelijk.

Hieronder zie je wat voorbeelden, door mij gemaakt, van wat je zoal kan doen met de technieken die je leert tijdens deze workshop. Neem voor nog meer inspiratie een kijkje op mijn “Breien” bord op Pinterest of bekijk alle “Breien” posts op mijn blog.

[foogallery id=”1606″]

workshop breien