blog | workshops | shop

creatieve-babyshower-workshop-mobile-vilt-studio-paars

Creatieve babyshower

Dat het tijdens een babyshower gezellig is, is natuurlijk het allerbelangrijkst. Maar hoe leuk is het als je iedere gast zelf ter plekke iets maakt, wat vervolgens samengevoegd wordt tot één geheel, en dat dát dan weer een plekje krijgt in de babykamer? Bij een creatieve babyshower is dit precies wat je gaat doen. Er zijn verschillende mogelijkheden; wil je een workshop op maat dan bedenken we samen iets helemaal in de smaak van de aanstaande ouders.

Mobile van vilt

Leuk om te maken én om op te hangen, deze mobile kan aangepast worden aan elke stijl interieur. Ik breng patronen mee in een bepaald thema (een sprookjesthema zoals hieronder, maar denk bijvoorbeeld ook aan ruimte, fantasy, woodland, zeedieren…). Ook kan er van tevoren een bepaald kleurenthema worden afgesproken zodat alles bij elkaar past. Iedere deelnemer kiest vervolgens een patroon en wat kleurtjes vilt, en maakt zijn/haar figuurtje. Na afloop worden alle figuurtjes opgehangen aan een houten ring of tak, die een mooi plekje krijgt in de babykamer. Ook leuk voor later, want je weet precies wie wat heeft gemaakt! (Tip: je kan hem ook door mij laten maken)

Wat ga je doen

Je kiest wat je wilt maken uit de patronen die ik heb meegenomen (welke dat zijn is van te voren afgesproken). Je knipt deze uit van papier en vervolgens van vilt. Dan zet je het figuurtje in elkaar met borduurgaren en vult het met vulwol. Als je dat leuk vindt kan je er nog extra details op borduren (zie bijvoorbeeld de hoed van de roodharige kabouter). Dan nog een koordje eraan bevestigen en ze kunnen allemaal opgehangen worden aan een tak of ring (ook hierover maken we van te voren afspraken). Door het gebruik van scherpe scharen en naalden is deze workshop niet geschikt voor kleine kinderen maar wat oudere kinderen, vanaf een jaar of 10, kunnen prima meedoen.

Welk Materiaal gebruik je

Ik breng in principe wolmix vilt en polyester vulling mee. Dit vilt is een mix van wol en viscose, gemaakt van houtpulp. Als je liever 100% wolvilt en wollen vulling gebruikt kan dat ook; hier zijn wel extra kosten aan verbonden. Het borduurgaren is van katoen en de “haren” van de kabouter zijn geverfde wolkrullen. Let op: de tak of ring waarmee de mobile wordt gevormd neem ik in principe niet mee, omdat ik ervan uit ga dat de aanstaande ouders dit zelf willen kiezen. In overleg kan ik deze natuurlijk wel verzorgen.

Wanneer

Als je een workshop wilt boeken voor een groep, zoals bijvoorbeeld voor een babyshower of personeelsuitje, of voor op een markt of beurs, neem dan contact op via onderstaand formulier. Als er data voor workshops bekend zijn kun je die vinden in de Agenda.

Waar

Ik beschik helaas (nog) niet over een eigen atelier. Op dit moment zijn er twee ruimtes waar ik workshops kan geven: in Leidschendam en in Zoetermeer. (*Heb je nog een tip voor een leuke locatie? Laat het me weten!)
Als je een plek in gedachten heb kan ik voor je op zoek gaan naar een workshoplocatie in de buurt.
Maar als je een groepsworkshop boekt kan ik natuurlijk ook naar jou toe komen; bijvoorbeeld bij iemand thuis, op kantoor of vereniging. Binnen Zuid-Holland is dat bij de prijs inbegrepen; daarbuiten komen er eventueel extra reiskosten bij.

Kosten

De workshop “Mobile van vilt” kost  €25,- per persoon voor een groep van 5 tot 8 personen. Andere aantallen zijn ook mogelijk in overleg. Dit is inclusief al het materiaal en koffie / thee en wat lekkers.

Liever niet zelf maken?

Informeer hier naar de mogelijkheden om een mobile op maat te laten maken.

creatieve-babyshower-workshop-mobile-vilt-studio-paars-woodland-sprookjes-kabouter-beer-paddenstoel-uil

creatieve-babyshower-workshop-mobile-vilt-studio-paars-voorbeeld-kabouter

creatieve-babyshower-workshop-mobile-vilt-studio-paars-voorbeeld-uil

creatieve-babyshower-workshop-mobile-vilt-studio-paars-voorbeeld-walvis

creatieve-babyshower-workshop-mobile-vilt-studio-paars-voorbeeld-eland

kabouter-gnome-woodland-sprookjes-fantasy

woodland-uil-owl-vilt-voorbeeld

uil-owl-tashanger-vilt-studio-paars

varken-pig-piggy-big-biggetje-vilt-workshop

kerst-kerstboom-kabouter-kerstkabouters-gnomes-holidays-tree

Heb je nog vragen, over een creatieve babyshower of over iets heel anders: neem contact met me op! Ik sta open voor suggesties en lever graag maatwerk.

[wcp_contactform id=”wcpform_1″]