blog | workshops | shop

DIY: naai een geborduurd brillenhoesje

Brillenhoesje maken

Laats heb ik iets afgemaakt waar ik al een heel tijdje op aan het borduren was. Ik ben helemaal into borduren sinds ik begon met TAST aan het begin van dit jaar, en ik moet eerlijk zeggen dat ik het, sinds deze af is, er wel een beetje mee heb gehad. Voor nu dan, want het komt vast wel weer terug! Ik wilde namelijk een brillenhoesje maken, omdat mijn zonnebril (op sterkte) in een veel te grote doos zat.

naai een brillenhosje van vilt door studio paars

Dit had eigenlijk een Tutorial moeten worden, maar ik vergat steeds foto’s te maken dus is het nu maar Een Soort Van Tutorial.
Ik begon met 2 lapjes vilt voor de buitenkant, 2 hele zachte stukjes stof voor de binnenkant, een klein stukje vilt voor het flapje met het knoopsgat, en wat vilten vormpjes. Al het vilt en de knoop waren deel van een heel lief kadootje dat ik laatst kreeg, dus ik wilde ze graag samen gebruiken voor iets heel, HEEL kleurigs.

DIY: geborduurd brillenhoesje naaien door studio paars
DIY: geborduurd brillenhoesje naaien door studio paars

Eerst versierde ik het vilt (hier heb ik dus geen foto’s van), dit koste me de meeste tijd.
Daarna naaide ik met een festonsteek elk lapje vilt op een lapje van de voeringstof. Tussenuit 1 ervan naaide ik het flapje voor de sluiting.

DIY: geborduurd brillenhoesje naaien door studio paars

Daarna naaide ik de twee delen met een stiksteek op elkaar, maar liet 1 van de korte kanten open, samen met een klein stikje van de lange kanten (om makkelijk de bril eruit te kunnen halen).

geborduurd brillenmapje door studio paars

Als laatste knipte ik het knoopsgat in het flapje en naaide de knoop op z’n plaats. Ik ben hier niet helemaal tevreden over, misschien dat ik dit nog eens zal aanpassen.

geborduurd brillenmapje door studio paars

Het is niet helemaal een brillendoos (meer een brillenmapje), aangezien er geen vulling in zit, maar alle lagen stof en vilt maken het toch een vrij stevig geheel dus ik heb wel het idee dat mijn brillen er veilig in zijn.

geborduurd brillenhoesje door studio paars
geborduurd brillenhoesje door studio paars

Wat vind je ervan?

Kijk hier voor meer borduurverhalen en hier voor meer DIY’s.

meer Studio Paars:
workshopsblogshopinstagramfacebook

Laat me weten wat je ervan vindt:

3 gedachten over “DIY: naai een geborduurd brillenhoesje”