baby deken breien

Dekentje gebreid voor baby

Share

Ergens in het voorjaar van 2008 kreeg ik ineens in mijn hoofd dat ik een babydekentje wilde breien. Voor wie wist ik niet, maar ik ging er van uit dat er wel binnen enige tijd ergens een baby’tje geboren zou gaan worden. Op mijn gemak bestelde ik het garen, verzon een patroontje en begon te breien.
Tegen de tijd dat Sinterklaas weer terug naar Spanje ging was ik zelf degene die het dekentje zou gaan houden! Dus was enige haast nu wel geboden, en in april 2009, nog steeds ruim op tijd dus, had ik hem af. Het was het eerste dat af was voor Kleine Broer achteraf bekeken. Zijn kamertje zou pas bewoonbaar zijn ruim een week na mijn uitgerekende datum in augustus…

Studio Paars gebreide baby deken knit baby blanket breien knitting

Het garen had ik bestel bij Hobbydoos, het is Muskat van Drops, 100% egyptisch katoen, in de kleuren naturel en flesgroen.

Studio Paars gebreide baby deken knit baby blanket breien knitting

Het patroon is in tricotsteek met om de aantal toeren een ribbeltoer, en een toer met muizegaatjes. De groene rand is in gerstekorrel. Het idee is dat de gerstekorrel het geheel een beetje ‘in vorm’ houdt. Dit werkt niet helemaal zo goed als ik had gehoopt maar het is in elk geval mooier dan zonder rand.

En zowel ikzelf als Kleine Broer zijn er erg blij mee. Er zitten nog een paar kleine schoonheidsfoutjes in, een volgende keer zou ik waarschijnlijk toch liever een gehaakt randje maken (eerst nog oefenen!) en het afhechten van de draden had ik ergens gelezen moest je doen door de draden uit elkaar te pluizen en dan ieder strengetje afzonderlijk door je werk te weven (nooit doen met katoen! Je ziet alles!).
Maar het is een heel fijn dekentje geworden, lekker zwaar maar heel soepel, niet te warm en niet te koud, ik prop hem makkelijk in de luiertas, en het heeft iets wat ze in het engels een mooie ‘drape’ noemen (weet niet zo goed een woord hiervoor, maar het betekent dat het mooi valt).

baby deken breien

Leuk als je reageert op dit bericht

2 gedachten over “Dekentje gebreid voor baby”