blog | workshops | shop

Mijn Audrey shawl

audrey shawl in paars en grijs hangend aan een hek door studio paars

Ik liep al een tijdje met het idee om een omslagdoek of shawl te breien, toen ik tegen het patroon van de Audrey Shawl aanliep. Dat was natuurlijk wel heel toepasselijk, dus dit moest hem worden (kijk hier op Instagram voor heel veel andere voorbeelden). Het patroon vond ik erg duidelijk en ook helemaal niet moeilijk. Een aanrader!

Ik weet niet meer precies welk garen ik ervoor gebruikte, alleen dat het van Phildar was en een wol mengsel. In eerste instantie had ik, naast grijs als basiskleur, gekozen voor 9 verschilende contrastkleuren zoals ook in het patroon staat:

9 bollen wol in verschillende tinten roze en paars door studio paars
wip shawl in paars, roze en grijs door studio paars

Maar ik was er niet helemaal blij mee. Ik vond het wel erg zoet worden. Dus na een hoop gepuzzel heb ik uiteindelijk de 3 warme rozetinten eruit gehaald, en alleen de 6 koelere lila- en paarstinten gebruikt.

wip shawl in paars en grijs door studio paars

Veel beter! Op het eindresultaat ben ik dan ook supertrots. Zeker voor een eerste poging.
Enig puntje is nog dat ik hem (haar?) niet zo strak heb kunnen blocken als ik zou willen; het kruipt nu nogal in elkaar. Misschien gewoon maar nog een keer proberen?
Oh en Audrey is niet heel groot geworden voor een omslagdoek… ik denk dat ik toch een dunner garen had moeten kiezen. In elk geval is ze wel lekker warm en superzacht!

audrey shawl in paars en grijs liggend in het gras door studio paars
closeup audrey shawl in paars en grijs door studio paars
closeup audrey shawl in paars en grijs door studio paars

Kijk hier voor meer breiverhalen en hier voor mijn misbaksels.

meer Studio Paars:
workshopsblogshopinstagramfacebook

Laat me weten wat je ervan vindt: