Workshop kabouter maken.

Share

Workshop kabouter maken: Gnoom, kabouter, tomte; hoe je hem ook noemt, deze wollige kereltjes zijn superleuk om te maken én helemaal aan te passen naar je eigen smaak. (UPDATE: je kan nu ook kiezen voor een Sinterklaas!) Jij kiest de kleuren van het materiaal; dan laat ik je zien hoe je zijn hoogte en breedte kan veranderen naar wens. Afhankelijk van de keuzes die je maakt staat hij leuk in elk interieur, op de seizoenstafel, in de kinderkamer of zelfs in de tuin (zorg wel dat hij niet nat wordt!).

Techniek: Eerst naaien we de kabouter met de hand in elkaar, daarna gebruiken we viltnaalden om de details aan te brengen. Viltnaalden zijn lange, vlijmscherpe naalden met weerhaakjes. Hierdoor is deze workshop niet geschikt voor kinderen of mensen met een slechte motoriek. Het is ook mogelijk dit over te slaan: eventueel kunnen er extra details geborduurd worden (zie bijvoorbeeld deze kerstkabouter). Wil je toch graag een kabouter maken met een groep kinderen, neem dan contact op met me zodat we een alternatief kunnen bedenken.

Materiaal: We gebruiken heel dik (synthetisch) vilt voor de basis en wol voor de details. Ik heb verschillende soorten en kleuren wol bij me, onder andere ongewassen schapenwol voor de ‘natuurlijke’ look.

Locatie: Ik reis voor mijn workshops door de hele provincie Zuid-Holland; daarbuiten kunnen er eventueel extra reiskosten bijkomen. Dit is altijd in overleg en dit bespreken we van tevoren.  Ik beschik niet over een eigen workshopruimte; dit betekent dat de workshops worden gehouden bij jou thuis, op kantoor of clubgebouw enz. Of op een door mij verzorgde locatie: ik ga dan op zoek naar een goede plek voor de workshop, zo dicht mogelijk in jouw buurt. Aan zo’n workshopruimte zijn wel extra kosten verbonden en deze verschillen van locatie tot locatie. Ook hiervoor geldt dus dat we dit van tevoren overleggen en hier afspraken over maken.

Beschikbaarheid: In principe kan een workshop op ieder tijdstip plaatsvinden: overdag, ’s avonds of in het weekend. Neem vooral voor de doordeweekse dagen tijdig contact met me op zodat ik het goed kan inplannen. *NIEUW* binnenkort plan ik een aantal workshops in; vul aub het formulier op deze pagina in om op de hoogte te blijven.

Kosten: Bij deelname van 5 tot 8 personen bij jou thuis bedragen de kosten €22,50 per persoon inclusief alle materialen. Bij een ander aantal is de prijs in overleg. Op een door mij geplande tijd en locatie is dit bedrag €25,- (inclusief koffie, thee en iets lekkers).

Neem ook contact op als je alleen een vrijblijvende offerte wilt, of andere algemene informatie. Ik beantwoord alles zo snel mogelijk.

Hieronder zie je wat voorbeelden van tomtes, door mij gemaakt. Natuurlijk zijn er veel meer mogelijkheden om te variëren met kleur en vorm.

workshop kabouter maken