Creatieve babyshower – mobile van vilt

Share

Creatieve babyshower: Dat het tijdens een babyshower gezellig is, is natuurlijk het allerbelangrijkst. Maar hoe leuk is het als je iedere gast zelf ter plekke iets maakt, wat vervolgens samengevoegd wordt tot één geheel, en dat dát dan weer een plekje krijgt in de babykamer? Bij een creatieve babyshower is dit precies wat je gaat doen. Er zijn verschillende mogelijkheden; neem contact met me op om samen iets helemaal op maat te bedenken voor de aanstaande moeder.

Mobile van vilt: Leuk om te maken én om op te hangen, deze mobile kan aangepast worden aan elke stijl interieur. Ik breng patronen mee in een bepaald thema (een sprookjesthema zoals hieronder, maar denk bijvoorbeeld ook aan ruimte, fantasy, woodland, zeedieren…). Ook kan er van tevoren een bepaald kleurenthema worden afgesproken zodat alles bij elkaar past. Iedere deelnemer kiest vervolgens een patroon en wat kleurtjes vilt, en maakt zijn/haar figuurtje. Na afloop worden alle figuurtjes opgehangen aan een houten ring of tak, die een mooi plekje krijgt in de babykamer. Ook leuk voor later, want je weet precies wie wat heeft gemaakt! (Tip: je kan hem ook door mij laten maken)

Creatieve babyshower - mobile van vilt bij Studio Paars sprookjes woodland kabouter paddestoel paddenstoel beer uil wol

Techniek: De vilten figuurtjes worden met de hand genaaid met borduurzijde. Als je dat leuk vindt kan je er nog extra details op borduren (zie de hoed van de roodharige kabouter).  Er wordt dus gebruik gemaakt van scharen en naalden. Kinderen vanaf ongeveer 10 jaar kunnen prima meedoen tijdens deze workshop.

Materiaal: We gebruiken gemengd wol/synthetisch vilt en polyester vulling. Indien gewenst kan ik ook 100% wolvilt en wollen vulling meenemen, maar hier zijn wel extra kosten aan verbonden. Het borduurgaren is van katoen en de “haren” van de kabouter zijn geverfde wolkrullen. Let op: de tak of ring waarmee de mobile wordt gevormd neem ik in principe niet mee, omdat ik ervan uit ga dat de aanstaande ouders dit zelf willen kiezen. In overleg kan ik deze natuurlijk wel verzorgen.

Locatie: Ik reis voor mijn workshops door de hele provincie Zuid-Holland; daarbuiten kunnen er eventueel extra reiskosten bijkomen. Dit is altijd in overleg en dit bespreken we van tevoren.  Ik beschik niet over een eigen workshopruimte; dit betekent dat de workshops worden gehouden bij jou thuis, op kantoor of clubgebouw enz. Of op een door mij verzorgde locatie: ik ga dan op zoek naar een goede plek voor de workshop, zo dicht mogelijk in jouw buurt. Aan zo’n workshopruimte zijn wel extra kosten verbonden en deze verschillen van locatie tot locatie. Ook hiervoor geldt dus dat we dit van tevoren overleggen en hier afspraken over maken.

Beschikbaarheid: In principe kan een workshop op ieder tijdstip plaatsvinden: overdag, ’s avonds of in het weekend. Neem vooral voor de doordeweekse dagen tijdig contact met me op zodat ik het goed kan inplannen.

Kosten: Bij deelname van 5 tot 8 personen bedragen de kosten €22,50 per persoon inclusief alle materialen. Bij een ander aantal is de prijs in overleg.

Neem ook contact op als je alleen een vrijblijvende offerte wilt, of andere algemene informatie. Ik beantwoord alles zo snel mogelijk.

Hieronder zie je wat voorbeelden van figuurtjes, door mij ontworpen en gemaakt, die je zou kunnen kiezen voor jouw versie. Neem voor nog meer inspiratie een kijkje op mijn maaksels bord op Pinterest of bekijk alle “Vilt” posts op mijn blog.

creatieve babyshower – mobile van vilt