Workshop borduren.

Share

Workshop borduren: Geen telpatronen en kruissteekjes! Juist het gebruiken van je eigen fantasie staat centraal tijdens deze workshop. Je leert de basis van het borduren: een aantal verschillende steken, hoe te werken met een borduurring, verschillende soorten borduurgaren en hoe deze te gebruiken, en enkele methodes om je eigen ontwerp over te zetten op de stof. Je borduurring neem je na afloop mee naar huis zodat je er daar mee verder kan. Na het volgen van deze workshop heb je genoeg kennis om zelf verder aan de slag te gaan en je eigen ideeën te realiseren.

workshop borduren bij studio paars - leren borduren lessen handwerkles zelf maken diy creatief

Techniek: Bij het borduren maak je gebruik van naald en draad en scharen. Ervaring is niet nodig maar een redelijke fijne motoriek wel; grotere kinderen die precies en geconcentreerd kunnen werken kunnen gezellig meedoen, maar voor jongere kinderen is deze workshop niet geschikt. Voor hen biedt ik een aparte workshop/kinderfeestje aan waarbij we met dikkere naalden op vilt borduren.

Materiaal: We bekijken verschillende soorten stof en borduurgaren (o.a. wol en katoen). Je gaat aan de slag met splijtgaren en katoen of linnen.

Locatie: Ik reis voor mijn workshops door de hele provincie Zuid-Holland; daarbuiten kunnen er eventueel extra reiskosten bijkomen. Dit is altijd in overleg en dit bespreken we van tevoren.  Ik beschik niet over een eigen workshopruimte; dit betekent dat de workshops worden gehouden bij jou thuis, op kantoor of clubgebouw enz. Of op een door mij verzorgde locatie: ik ga dan op zoek naar een goede plek voor de workshop, zo dicht mogelijk in jouw buurt. Aan zo’n workshopruimte zijn wel extra kosten verbonden en deze verschillen van locatie tot locatie. Ook hiervoor geldt dus dat we dit van tevoren overleggen en hier afspraken over maken.

Beschikbaarheid: In principe kan een workshop op ieder tijdstip plaatsvinden: overdag, ’s avonds of in het weekend. Neem vooral voor de doordeweekse dagen tijdig contact met me op zodat ik het goed kan inplannen.

Kosten: Bij deelname van 5 tot 8 personen bedragen de kosten €22,50 per persoon inclusief alle materialen. Bij een ander aantal is de prijs in overleg.

Neem ook contact op als je alleen een vrijblijvende offerte wilt, of andere algemene informatie. Ik beantwoord alles zo snel mogelijk.

Hieronder zie je wat voorbeelden, door mij gemaakt, van wat je zoal kan doen met de technieken die je leert tijdens deze workshop. Neem voor nog meer inspiratie een kijkje op mijn “Borduren” bord op Pinterest of bekijk alle “Borduren” posts op mijn blog.

workshop borduren