more embroidery stitches borduursteekjes

Weer een TAST update

Ik deed mee met het Take A Stitch Tuesday project in 2012 om mezelf te leren borduren en mee te kijken met anderen; dit zijn mijn steken.
Er is een nieuwe 2018 versie gaande; kijk op deze website als je ook mee wilt doen of om gewoon al het moois te bekijken.

Na mijn plezier in borduren ruim een half jaar kwijt te zijn geweest heb ik het nu weer teruggevonden, en ben weer verder gegaan met mijn TAST steken. Zo ziet mijn tweede merklap er nu uit: naast de nieuwe steken heb ik ook de randen omgezoomd omdat het nogal erg begon te rafelen.
Al mijn steken in chronologische volgorde kun je hier bekijken op Flickr; of klik voor een overzicht op de knop ‘borduursteken’ in de balk aan de bovenkant.

borduursteekjes

TAST 2012 Steek 32: Cast On Stitch
Dit was een mijlpaal voor mij maar wel in negatieve zin: ik kon mezelf er niet toe brengen deze steek netjes af te maken :\
Naast french knots (en zelfs die gebruik ik spaarzaam) heb ik een hekel aan alle knoop-achtige steken, en deze was daarop geen uitzondering. Maar omdat het ook nog eens een steek is waar je heel lang mee bezig bent is het nog vervelender om te maken. Dus maakte ik er twee en ging verder met de volgende steek… (als je goed kijkt zie je in de bovenste foto twee rode stipjes aan de linkerkant, net onder de satin stitch).

borduursteekjes
Share

Leuk als je reageert op dit bericht